Vellykket temalunsj om fremtidens varehandel

Rundt 50 personer deltok på Hamarregionen næringsforums temamøte og juleavslutning hvor fremtidens varehandel ble grundig belyst.

Tematikken for seminaret var at hele fundamentet for «retail» og varehandel er i endring og spørsmålet om hvordan butikker skal lykkes i fremtiden.

På listen over foredragsholdere stod Anne Dobloug (sentrumskoordinator Hamar Sentrum), Harald Jachwitz Andersen fra Virke, Eirik Løvoll fra ATH Flora og Harald Tungevåg, senterleder ved Mølla Storsenter.

Anne Dobloug mener at det gjelder å framsnakke sentrum samt at de lokale aktørene må gjøre seg synlige på kreative måter og yte «det lille ekstra» for at kundene skal komme tilbake.

Ifølge Jachwitz Andersen i Virke vil det også i fremtiden være fysiske butikker, men de blir færre enn i dag. Det blir viktig å få til unike opplevelser og service, og bygge sterke relasjoner med kundene, ifølge ham.

ATH Flora delte praktiske råd og tips rundt det å drive nettbutikk kombinert med fysisk butikk. Det går eksempelvis an å sette opp en nettbutikk på egenhånd, men det krever mye jobb. Derfor vil Eirik Løvoll i ATH Flora heller anbefale å benytte «ferdigløsninger», som eksempelvis leveres sammen med moderne kassaløsninger.

– Vi benytter oss mye av profilering av i sosiale medier, men det å drifte nettbutikken krever lite ressurser i det store bildet, fortalte Løvoll, som også kunne opplyse om at kostnaden ved å drive nettbutikk-løsningen kun beløper seg til 400 kroner årlig.

Butikken har også startet et spennende samarbeid med andre lokale butikker for å «bundle» varer. Eksempelvis kan man bestille kaker fra den lokale kafeen Kai & Mattis samtidig som man bestiller blomster via nettbutikken til ATH Flora.

Fagseminaret ble avsluttet med omvisning og juleavslutning i PARK gründer- og næringshus, hvor det blant annet ble demovisning i VR/AR-«showrommet».

Er du ikke medlem i HRN? Les mer og meld deg inn her!